Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Çin büyüme görünümüne ilişkin endişelerin küresel satış dalgasını desteklemeye devam etmesiyle birlikte bölgesel bir göstergenin dört yıldan fazla sürenin en düşük seviyesine inmesiyle düştü.

Japonya dışı MSCI Asya Pasifik Endeksi, geçtiğimiz haftaki yüzde 7.1'lik kaybının ardından Hong Kong saatiyle 16:04'te yüzde 2 düşerek 374.51 puan seviyesine geldi ve Ekim 2011'den bu yana en düşük kapanışına yöneldi. Tokyo'da piyasalar Pazartesi günü tatil nedeniyler açılmayacak.

Sydney'de “Piyasa Çin'in finansal istikrarı konusunda endişeli. Yatırımcılar, yeni Döviz rejiminin nasıl çalışacağı konusunda daha net bir görüş kazanmak istiyor” diyen Perpetual Ltd. yatırım stratejisi birimi yöneticisi Matthew Sherwood, “İnsanlar, Çin'in ekonomik görünümüne ilişkin endişeler de taşıyor. Şurası kesin ki Çin kademeli olarak yavaşlıyor. Bir çok insan sert bir iniş görüleceği korkusunu taşıyor; fakat bu bizim ana senaryomuz değil. Henüz Çin'in uygulayabileceği bir çok politika bulunmakta” şeklinde görüş bildirdi.

Filipin Hisse Senedi Endeksi yüzde 4.4 değer kaybetti. Nisan ayındaki zirvesinden yabancı yatırımcılardan kaynaklı olarak yüzde 23 aşağıda olan endeks, ayı piyasasına girmiş bulunmakta. Ülkenin en büyük şirketleri arasında bulunan liman işletmecisi International Container Terminal Services Inc. yüzde 9 değer kaybetti.