Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, yatırımcılar Çinli yetkililerin Cumartesi günü gerçekleştirecekleri Ulusal Halk Kongresi ve Cuma günü ABD'den gelecek istihdam raporu öncesi, yükselişini dördüncü güne taşıyarak Topix Endeksi'nin Kasım 2014'ten bu yana görülen en iyi üç haftalık yükselişini gerçekleştirdi.

Japonya Topix Endeksi, Ocak ayında ayı piyasasına girmesinin ardından bu hafta yüzde 4.9 yükselerek, geçtiğimiz üç haftalık kazancını yüzde 15'e taşıdı. Gösterge Cuma günü yüzde 0.5 artıda kapatarak, haftayı 1,375.35 puanda tamamladı. Nikkei 225 Endeksi ise yüzde 3 yükselerek 17,014.78 puan oldu.

Tokyo'da Daiwa SB Investments Ltd. baş stratejisti Soichiro Monji, “ABD'den son zamanlarda gelen verilerin iyi olduğunu görüyoruz. Ocak ve Şubat ayındaki düşüşün ardından, Japonya hisseleri ucuz görünüyor. Hisselerin hala gidecek yeri var” dedi.

Topix Endeksi, tüm zamaların en kötü yıl başlangıcının ardından ayı piyasasına girmişti. Göstergeye ilişkin değerlemeler, hisse senetlerinin yılbaşında 12 Şubat'a kadar geçen sürede yüzde 23 değer kaybetmesinin ardından üç yılın en düşüğüne gerilemişti.