Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:15'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların ABD istihdam verilerini ve Çin'in yıllık ulusal meclis toplantısından çıkacak olası teşvik önlemlerini beklemeye başlamasıyla yükseldi.

Emtia üreticilerini kapsayan endeks, Glencore Plc ve Anglo American Plc'nin hammade fiyatlarındaki artışın etkisiyle yükselmesiyle birlikte, Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki 19 sanayi grubu arasında en iyi performansı gösteren grup oldu ve yükselişini altıncı güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da 1:55 itibariyle yüzde 0.7 yükselerek 341.79 seviyesine geldi. Endeks; madencilik, otomotiv, enerji üreticileri ve bankalardaki rallilerle, üç hafta üst üste yükseldi ve Ekim ayından bu yana en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirdi. 

ABD Şubat ayı tarım harici istihdam verileri, ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, Ocak ayında 172,000 artışın ardından 242,000 artarak beklentileri aştı. İşsizlik oranı, insanların iş gücüne katılıp iş bulmasıyla yüzde 4.9'da kaldı. Ortalama saatlik kazançlar düştü ve bir yıldan fazla süredeki ilk düşüşünü gerçekleştirdi.

Luzerner Kantonalbank AG'de yatırımcı olan Benno Galliker, "Rakamlar ABD ekonomisinin hala büyüdüğüne işaret ediyor ve olumlu havanın geri dönmesine yardımcı olacaktır." dedi ve, "Bu rakamlar gerçekten iyi, belki de çok iyi. Eğer çok iyilerse, faiz artırımı tekrar masaya gelir fakat şu an rakamlar olumlu ve piyasalara da olumlu etkide bulunacaktır." diyerek görüş bildirdi.

(16:15'te güncellendi)