Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co. (PIMCO) gösterge tahvil faizlerinin, enflasyonun hızlanması ve Fed'in faiz artırımına gitmesiyle birlikte bu yıl yükseleceğini belirtti. PIMCO fon yöneticisi Mark Kiesel'e göre, ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi Salı günkü yüzde 1.96'dan yüzde 2 ile yüzde 2.5 aralığına gelecek. Yatırımcıların Fed'in 2016 yılında faiz artırımına gideceği beklentisi, 12 aylık enflasyon beklentileri göstergesinin yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla, giderek artıyor. Bloomberg anketine katılan ekonomist tahminlerine göre Fed, Salı günü başlayan iki günlük toplantısı ardından faiz değişikliğine gitmeyecek.

Kiesel, “Bu yıl Fed'den bir ya da iki faiz artırımı geleceğini düşünüyoruz, piyasa ise sadece bir tane bekliyor. Eğer tahvil faizi yüzde 2.5'e yönelirse, söz konusu sayıya ekleme yapabiliriz” şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Bond Trader verilerine göre hazine tahvilleri, Salı günü Tokyo saatiyle 14:44'te yatay seyretti. Yüzde 1.625 faizli Şubat 2026 vadeli tahvilin fiyatı 97 dolar oldu. 10 yıllık tahvillerin faizi Pazartesi günü yüzde 1.98'e tırmanarak Ocak ayından bu yana görülen en yüksek seviyesine ulaştı.