Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Fed'in bu akşamki politika kararı öncesi, emtia grubundaki satış dalgasının ham madde üreticilerinin hisseleri üzerinde baskı yaratası ve güçlü yenin Japon ihracatçılarını olumsuz etkilemesiyle değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo sati ile 11:46'da yüzde 0.4 düşüşle 126.42 puana indi. Japonya'da Topix Endeksi, yenin Salı günü dolar karşısında yüzde 0.6 değer kazanması sonrası yüzde 0.7 gerilerken, küresel hisse senetleri, petrol ve gelişen piyasa varlıkları ile birlikte aşağı yönde hareket etti. Çin'de Ulusal Halk Kongresi toplantısı bugün sona ererken, Fed'in bugün sonuçlanacak iki günlük toplantısında politika faizinde ğişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Piyasalarda dikkatler önümüzdeki 24 saatte gerçekleşecek olan önemli basın toplantılarına çevrilecek; bunlarda biri Çin Başbakanı Li Keqiang'ın, diğer ise Fed Başkanı Janet Yellen'ın," dedi ve "Bu iki toplantıda muhtemeşen yatırımcı düşüncesini etkileyecek ve traderlar muhtemelen bu açıklamalar öncesi temkinli kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 0.7 yükselirken, Avustralya'da S&P/ASX Endeksi yüzde 0.2 geriledi. Çin'de Şanghay Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Yen Zelanda'da S&P/NZX Endeksi yüzde 0.1 düştü.