Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri, Fed'in faiz artırım planına -hamlesini ertelese bile- sadık kalacağının sinyalini vereceği spekülasyonuyla geçtiğimiz ay boyunca dünyanın en kötü performans gösteren tahvilleri oldu.

Bir yıl ve daha uzun vadeli ABD hazine tahvilleri, Şubay ortasından bu yana yüzde 1 düşerek, Bloomberg tarafından takip edilen 26 tahvil piyasası arasınden büyük kayıpları kaydetti.

Hisse senedi piyasasında geçrtiğiiz yıl görülen çöküşle tetiklenen tahvil talebindeki artış sonrası talebin azalmasıyla birlikte bu ay tahvil fiyatları düşerken, Fed para politikası toplantısının Çarşamba günü sona ermesi planlanıyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre Fed 2016 yılında, Aralık ayında belirtildiği gibi 4 kez faiz artırımına gitmeyecek. Bununla birlikte ekonomistlere göre Fed, 2016 yılında 2 faiz artırımı gerçekleştirecek.

Tokyo'da Fukoku Mutual Life Insurance sabit getirili ürünler birim yöneticisi Yoshiyuki Suzuki, “ABD ekonomisi iyi durumda, belki çok iyi değil ama diğerlerinde iyi. Tahvil faizleri olması gerektiğinden daha düşük. Fed'in faiz artırımı temposunu ekonomik veriler belirtleyecek” dedi.