Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senteleri, petrolün varil başına 40 doların altına inmesi ve yatırımcıların dikkatlerini ABD para politikasının yönüne çevirmeleri ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı.

MSCI Asta Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 09:58'de yüzde 0.7 aşağıda seyrediyordu ve 16 Mart'tan bu yana en düşük kapanışına yöneldi. ABD hisse senetleri Çarşamba günü, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın, ekonomik veriler izin verirse faizin Nisan ayında yükseltilebileceğini söyleyen Fed yetkilileri korosuna katılmasının ardından geri çekildi.

Wellington'da Craigs Investment Partners özel refah yönetimi müdürü Mark Lister, "Fed yetkilileri bu hafta piyasaya faiz artırımları ile birlikte hareket etmek istediklerini hatırlattı," dedi ve "Yatırımcılar piyasayı aşağı çekmek için bir neden arıyorlardı ve nedenlerden biri bu oldu. Bu hareket, son dönemde gördüğümüz güçlü yükseliş dikkate alındığında şaşırtıcı değil. Çin'de keskin düşüşe ilikin endişeler sürüyor. Deflasyonist baskılar ve jeopolitik riskler de var" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.8 düşüşle kayıplarını ikinci güne taşıdı. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1 ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX yüzde 0.1 gerilerken, Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.5 kaybetti. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 geriledi.