Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co. (Pimco), dolar bu yılın en iyi haftalık kazancına ilerlerken, para politikalarındaki farklılaşmanın ABD para birimine desteğinin artık sınırlı kalacağı tahmininde bulunarak, daha az kur riski aalacak.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed politika yapıcılar korosunun gösterge faizin Nisan toplantısında artırılabileceğini işaret etmesinin ardından, bu hafta yüzde 1.2 tırmandı. 31 Aralık itibariyle 1.43 trilyon dolarlık varlığı yöneten Pimco'ya göre, dolar, euro ve yen karşısında "geniş anlamda durağan" kalmalı ve Çin Merkez Bankası'nın üzerindek baskının hafiflemesi, yuanın kur sepeti karşısında göreceli olarak daha istikrarlı seyretmesine yol açacak.

Pimco'nun idari direktörü ve küresel ekonomi danışmanı Joachim Fels ve küresel sabit getirili menkul kıymetler şef yatırım yetkilisi Andrew Balls, Çarşamba günkü raporlarında, "Portföylerimizde daha az kur riski alınmasını bekliyoruz ve bu durum, doların son iki yıldaki yeniden fiyatlanmasını ve küresel politika farklılaşmasına yönelik sınırlamaları yansıtıyor," dedşi ve "Çin para biriminde ve daha geniş Asya kur sepetinde kademeli değer kaybı bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.