Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Yönetimi, İran vatandaşı 7 hackera onlarca ABD bankasına ve 2011 ve 2013 yılları arasında New York eyaletindeki bir baraja siber saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle dava açıldığını bildirdi.

Adalet Bakanı Loretta Lynch, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

New York City Federal Mahkemesi tarafından haklarında dava açılan kişilerin “tecrübeli İranlı hackerlar” olduğu belirtildi.

Lynch, saldırıların ABD ekonomisine 10 milyonlarca dolarlık zarar verdiğini söyleyerek “Herhangi bir kişi, grup ya da ülke ABD’nin finansal şirketlerini sabotaj edemez ya da serbest pazar anlayışını göz ardı edemez.” ifadesini kullandı.

Saldırı yapan hackerların nerede olursa olsun bir an önce bulunacağını belirten FBI Başkanı Comey ise “Hackerlar, daha önceki devlet destekli siber saldırılar düzenleyenler gibi, siber gizlilik altında bizim kritik şirketlerimize hiçbir bedeli olmadan saldırabileceklerini sandılar.” şeklinde konuştu.

İddianamede, 46 ABD şirketinin, haklarında dava açılan hackerlar tarafından siber saldırıya uğradığı belirtiliyor. Adalet Bakanlığı 2014 yılındaki bir siber saldırı için Çin'i, geçen yıl da FBI bir başka siber saldırı için Kuzey Kore'yi suçlamıştı. Şubat ayındaki bütçe çalışmalarında ABD yönetimi, 2017 yılı bütçesi içinde siber güvenliğe 19 milyar dolar ayırmıştı.

 

AA