Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Irak'ta Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonunun üç cepheden başlatıldığı bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Musul'u geri alma operasyonunun Musul Operasyonları Komutanlığı ile ona bağlı birlikler ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin katılımıyla üç cepheden başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu operasyon sırasında Musul'a bağlı en-Nasır, Garmandi, Gudeyle ve Harbardan köylerinin örgütten geri alınarak Irak bayraklarının asıldığı ifade edildi. Iraklı güçlerin operasyonda ilerleme kaydettiği aktarıldı.

-"DAEŞ karargahlarından uzak durun"

Açıklamada, sivillere seslenilerek, "DAEŞ'e ait karargah veya silah depolarından uzak durunuz. Çünkü bu yerleri önümüzdeki saatler ve günler içerisinde hedef alacağız." ifadelerine yer verildi.

"Irak terörle mücadele güçleri, Haşdi Şabi ve Birleşik polis güçleri, terör örgütü DAEŞ'e karşı Halidiye Adası, Enbar'ın batısı ve Musul'un güneyinde aynı anda operasyonları yürütüyor." denilen açıklamada, örgütün elinde bulunan diğer toprakların da geri alınması için yeni operasyon hazırlıkları yapıldığı aktarıldı.

 

AA