Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, yen düşüşünü altıncı güne taşırken sigorta ve nakliye şirketlerinin kazançlara öncülük etmesiyle, haftalık yükselişini gerçekleştirdi.

Japonya Topix Endeksi Tokyo'daki kapanışta yüzde 0.84 artarak 1,366.05 puan seviyesine geldi. Endeks üç haftadan bu yana ilk haftalık yükselişini gerçekleştirdi. Nikkei i225 Endeksi yüzde 0.65 yükseldi ve 17,002.75 puan oldu. Yen dolar karşısında 113.00 seviyesinden işlem gördü. Topix Endeksi'nde hacim 30 günlük ortalamanın yüzde 19 altında gerçekleşti. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da birçok finansal piyasa, Cuma günü kapalı olacak.

Tokyo'da Toyo Securities Co. stratejisti Ryuta Otsuka, “birçok yatırımcı bekle ve gör tavrında, fakat emeklilik fonlarından bir miktar alım geldiğini görebiliriz” dedi.

Otomobil ve elektirkli eşya üreticileri, Topix Endeksi'nde en fazla yükselenler arasında yer aldı. Akebono Brake Industry Co. hisseleri, SMBC Nikko Securities Inc.'in şirket kredi notunu nötre yükseltmesi ardından yüzde 2.6 yükseldi. Toyota Motor Corp. hisse senetleri yüzde 2.1 arttı ve Honda Motor Co. yüzde 2.8 yükseldi. Cookpad Inc. hisseleri yüzde 13 değer kaybetti.