Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihini, kurullar içerisinde yapılan görüşmeden sonra futbol federasyonumuzla beraber kulüpler belirleyecektir." dedi.

 

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi

Ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ne zaman oynanacağına yönelik soru üzerine Bakan Kılıç, " Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerin yapacağı çalışmayla belirlenecek olan bir tarihten bahsediyoruz. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin güvenlik birimlerimizin ortaya koymuş olduğu istihbari çalışmalar doğrultusunda ertelenmesi kararını federasyon, valilik, emniyet teşkilatımız ve emniyetten sorumlu birimlerle vermiştir. Kulüpler de buna zaten destek vermişlerdi. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihini, kurullar içerisinde yapılan görüşmeden sonra futbol federasyonumuzla beraber kulüpler belirleyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, maçın tarihinin en kısa zamanda açıklanmasını ümit ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Stadyumlarımız ilgili yaptığımız değerlendirmeler doğrultusunda en üst seviyedeki güvenlik çalışmalarımız her zaman olduğu gibi devam ediyor. Bununla alakalı olarak emniyet birimlerimiz ve kulüplerimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Çünkü biliyorsunuz ki aynı zamanda il güvenlik kurulları vardır. Statların güvenlik sorumluluğunu taşıyan, onlarla yakın temas içerisinde tabi ki istihbari ve güvenlik çalışmalarının en üst seviyede değerlendirildiği bir çalışma yapılır. Biz bu anlamda alınması gereken her türlü önlemin zaten her zaman takipçisi olduk ve alınması konusunda da hiçbir şekilde geri durmadık. Bundan sonra da bu böyle olacak. Dünyanın şu anda önemli müsabakalarının bazılarının yerlerinin değiştirildiğini basında okuyorsunuz. Ancak ülkemizde şu anda yapılan çalışmalar ve aynı şekilde güvenlik, bu güne kadar nasılsa bundan sonra da aynı şekilde olmaya devam edecek."