Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının beyaz bir otomobille gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde özel harekat polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen, 7 polis memurunun şehit olduğu, 14'ü sivil 27 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı, çevredeki MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinin ise incelenmesi sürüyor.

Polis, bombalı saldırının beyaz bir otomobille gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor.

Çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, olayın gerçekleştiği noktaya beyaz renkte otomobili park eden kişinin araçtan uzaklaşması anı yer alıyor.

Görüntüde yer alan kişinin saldırının faili olduğu değerlendiriliyor. Polis ekipleri söz konusu şüphelinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana gelmiş, patlamada, 21'i polis, 34 kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan 7 polis memuru müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Polis özel hareket otobüsümüze bombalı bir araç patlatılmak suretiyle bir terör saldırısı gerçekleşti. Şuan itibariyle bize verilen bilgiler ışığında 7 polisimizin şehit olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. 13 polisimiz yaralı." dedi.

Bakan Yılmaz, beraberinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Vali Hüseyin Aslan ile Hilton Oteli'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Diyarbakır'da çok elim bir terör saldırısının gerçekleştiğini söyledi.

"Polis özel hareket otobüsümüze bombalı bir araç patlatılmak suretiyle bir terör saldırısı gerçekleşti. Şuan itibariyle bize verilen bilgiler ışığında 7 polisimizin şehit olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. 13 polisimiz yaralı. Birinin durumun ağır olduğu ifade ediliyor. Ayrıca 14 sivil halktan yaralılar söz konusu." diyen Yılmaz, bunlardan birinin de durumunun ağır olduğunu bildirdi.

 

AA