Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 1 Nisan Cuma

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington Convention Center'de düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılacak, zirvenin açılış ve ikinci oturumu ile çalışma yemeğinde bulunacak Erdoğan, aile fotoğrafı çekiminde yer alacak.

- Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşecek Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i kabul edecek, ABD'li kanaat önderleriyle Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği konutunda düzenlenecek yemekte bir araya gelecek.

(Washington)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, cuma namazını kıldıktan sonra kentte incelemelerde bulunacak.

(Diyarbakır)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis ve 2 bin 610 Sosyal Güvenlik Kurumu denetmeni alınması, zorunlu trafik sigortası, "Kanal İstanbul", terörizmin finansmanıyla ilgili konularda düzenlemeler içeren "Torba kanun" tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Uluslararası Kongre ve Sergisi ile EXPO 2016 Antalya Ajansının 41. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Antalya/10.00/14.30)

2- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici-market fiyatlarını değerlendireceği basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Eyüp Kültür Merkezi'nde, "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" programına katılacak.

(İstanbul/19.00)

2- Suriye'deki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam)

3- Irak'ın Bağdat ve diğer kentlerinde Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlıları, cuma namazı sonrası parlamentonun yeni kabineyi onaylaması için gösteri düzenleyecek.

(Bağdat)

AA