Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, gösterge endeksin yaklaşık bir yılın en güçlü aylık yükselişini gerçekleştirmesinin ardından traderların, Standard&Poor's'un ülke kredi notu görünümünü indirmesini değerlendirmesiyle düştü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.4 düştü. Çin'de imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayında 50.2'ye tırmandı. Hong Kong'da Hang Seng China Enterprises Endeksi Perşembe günü boğa piyasasına girmesinin ardından Cuma günü bir ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

S&P'nin Perşembe günü Çin'in kredi notu görünümünü durağandan negatife indirdi. Kredi derecelendirme kuruluşu not indirimine gerekçe olarak, Çin'de ekonominin yeniden dengelenmesinin kuruluşun beklediğinden daha yavaş gelişeceği olmasını işaret etti.

Hong Kong'da “PMI verisi iyileşen ekonomik şartlara dikkat çekiyor ve bu piyasaya için cesaret verici; S&P'nin not görünümü sonrası için bile” diyen Core-Pacific Yamaichi araştırma birimi yöneticisi Castor Pang, “Şanghay Bileşik Endeksi hala 3,000 seviyesindeki direnci aşmakta zorlanıyor” diyerek devam etti.