Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, petrol şirketlerindeki düşüşlerle ve yatırımcıların beklenenden iyi gelen ABD istihdam raporunun sonuçlarını değerlendirmesiyle, ikinci çeyreğe yeni kayıplarla başladı.

Enerji bağlantılı şirketleri gösteren bir ölçüt, Total SA'nın düşüşe öncülük etmesiyle, Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki 19 grup arasında en büyük düşüşü gerçekleştirdi.

Stoxx 600 Endeksi, gün içinde yüzde 2.4'e kadar olan düşüşünün bir kısmını geri alarak, Londra'da 16:30 itibarilye yüzde 1.4 düşerek 332.89 seviyesine geriledi. 14 Mart'a kadarki 5 haftada yüzde 14'lük sıçrama gerçekleştiren endeks, ilk çeyreği yüzde 7.7 aşağıda bitirdi. Sadece bir grup hariç bütün grupları düşen endeks, 2009'dan beri en kötü yıla başlangıcını gerçekleştirdi. Euro bölgesi hisse senetlerindeki volatiliteyi ölçen VStoxx Endeksi, bugün yüzde 7 yükseldi.

Frankfurt'ta MaxAlpha Asset Consultant yönetim ortağı Mathias Haege, "Piyasa güvene ihtiyaç duyuyor." dedi ve "Ekonominin büyümesi hızlanmıyorsa ve şirket gelirleri daralmaya devam ediyorsa, merkez bankasının ne yaptığı çok da önemli değil." diyerek görüş bildirdi.