Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Bizim hükümetimiz bir reform hükümetidir. Etrafımızda ateş çemberi olması, ciddi sıkıntılar yaşanmasına ve teröre karşı ciddi bir mücadele içerisinde olmamıza rağmen Türkiye büyümeye, güçlenmeye ve kalkınmaya devam ediyor." dedi.

Elvan, "Etrafımızda ateş çemberi olması, ciddi sıkıntılar yaşanması ve teröre karşı ciddi bir mücadele içerisinde olmamıza rağmen Türkiye büyümeye, güçlenmeye ve kalkınmaya devam ediyor. Evet hükümetimiz reform hükümetidir ve hızla ve kararlılıkla reformlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 2015 yılında yüzde 4 büyüdüğünü hatırlatan Elvan "Çevremizdeki ülkelere, Avrupa'ya bir bakın. Rusya, Brezilya küçüldü. Avrupa'daki ülkelere bakın neredeyse büyüme yüzde sıfır. Çok çok küçük bir büyüme söz konusu. İstihdama baktığımızda gerçekten ciddi sıkıntılar yaşandığını görüyoruz bu ülkelerde. Ama Türkiye gerçekten istikrar adası olmaya devam ediyor. Bir taraftan reformları kararlılıkla gerçekleştiriyoruz. Diğer taraftan da terörle mücadeleye devam ediyoruz. Ülkemizin istikrarı ve geleceği açısından hangi husus varsa, milletimizin beklentisi, talebi neyse biz onları teker teker yerine getiriyoruz. Bizim için önemli olan milletimizin talebinin ne olduğu, milli irade neyse biz onu yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.