Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Marketwatch'in derlediği habere göre gelecek hafta ABD Merkez Bankası, dolar ve petrol fiyatları finans piyasalarının yönünü bulmasında belirleyici olacak.

Prudential Financial'da piyasa stratejisti olan Quincy Krosby, geçen hafta açıklanan güçlü ekonomik verilerin ardından doların hareketinin yakından izleneceğini belirtti.

Doların büyük para birimleri karşısında seyrini izleyen dolar endeksi bu hafta Fed Başkanı Janet Yellen'in faiz artışında temkinli olmak gerektiğine dikkat çeken açıklamaları sonrasında %1.6 oranında düştü.

Petrol fiyatları da hisse senedi piyasalarıyla sıkı korelasyonu göz önüne alındığında bu hafta yakından izlenecek. Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Salman diğer üreticilerin de kabul etmesi halinde petrol arzını dondurabileceklerini açıklamış, ardından Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı %4 düşerek 36.79 dolardan işlem gördü.

Fed tutanakları da radarda olacak

Mart ayı toplantısına ilişkin Fed tutanakları önümüzdeki Çarşamba günü açıklanacak.

Fed, Mart ayı toplantısında bu yıl için daha önce 4 olarak öngördüğü faiz artış tahminlerini 2'ye indirerek şahin tutumundan vazgeçmişti.

Diğer yandan şirketlerin finansal sonuçları da haftaya yakından takip edilecek. S&P 500'deki şirketlerden yedi tanesi finansallarını açıklayacak.  

S&P 500 Endeksi geçen haftayı %1.8  artışla tamamladı. Dow Jones haftalık bazda %1.6 ralli yaptı. Nasdaq Bileşik Endeksi'nin haftalık bazda yükselişi %3 olarak 6 haftanın en iyi artışını kaydetti.