Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, ABD hisselerinin Cuma günkü yükselişinin ardınadan, beklenenden daha güçlü çıkan ekonomik verilere karşın Fed'in yakın zamanda faiz artırımına gitmeyeceği beklentilerine bağlı olarak yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Cuma günkü yüzde 2.3'lük düşüşünün ardından, Tokyo saati ile 10:04'te yüzde 0.6 yukarıda seyrediyordu. Endeks geçen hafta 12 Şubat'tan bu yana en büyük haftalık kaybını yaşadı. Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Cuma günü, ABD'de istihdam ve ücretlerin beklenenden daha hızlı arttığını ve imalat sektörünün son yedi ayda ilk kez genişledğini gösteren verilerin aardından yüzde 0.6 yükselerek 2016 yılının zirvesine tırmandı. Fed'in gelecek toplantıda faiz artırımına gitme olasılığı, Fed Başkanı Janet Yellen'ın geçen hafta yaptığı konuşmada faiz artırımında temkinli olacaklarını açıklamasının ardından sıfıra düştü.

Singapur'da Bank Julius Baer & Co. Asya araştırma müdürü ve icra direktörü Mark Matthews, "Yellen istisnai bir şekilde güvercindi," dedi ve "Yellen muhtemelen toparlanmanın bir süre daha canlı kalmasına izin verecek. Bu hisse senetleri için çok iyi" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi bir ayın en düşük seviyesinden yüzde 0.4 tırmandı. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Güney Kore'de Kospi Endeksi kayıp ve kazanç bölgeleri arasına dalgalandı.

Çin, Hong Kong ve Tayvan piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı.

ABD'de tarım dışı istihdam Mart ayında 215,000 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre bu verinin 205,000 artmasıbekleniyordu. Şubat ayı verisi ise 242,000 artıştan 245,000 artışa revize edildi.