Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:35'te güncellendi)

Hisse senetleri, merkez bankalarının küresel ekonomiyi desteklemeye devam edeceğine ilişkin iyimserlikle birlikte değer kazandı. Brent petrolü dört haftanın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

Avrupa ve Asya hisse senetleri, en az üç haftanın en düşük seviyelerinden yükseldi ve ABD hisse senetleri yüzde 0.1'den az yükselerek, hisse senetlerinin, imalat sektörü ve istihdam verilerinin ekonominin güçlenmekte olduğunu işaret ettiği Cuma gününde gerçekleştirdiği yükselişini sürdürebileceğini işaret etti. Fransa'da telefon şirketleri, ülkenin telekomünikasyon sektörünü konsolide etmeye yönelik görüşmelerin çökmesinin ardından sert kayıplar yaşadı. Brent petrolü, Suudi Arabistan ikinci veliaht prensinin ülkesinin yalnızca İran üretimi dondurursa bu yolu izleyeceğini söylemesinin ardından, 3 Mart'tan bu yana en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Bonn, Almanya'da Deutsche Postbank AG stratejisti Heinz-Gerd Sonnenschein, "Yatırımcılar, küresel ekonominin durumu ve merkez bankalarının toparlanmaya destek konusunda yeterliliği hakkında yavaş bir şekilde de olsa rahatlıyor," dedi ve "Bugün geçen haftadan sarkan iyimserlik var" şeklinde görüş bildirdi.

ABD hisse senetleri geçen hafta, Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artışlarının kademeli olacağını tekrarlamasının eetkisiyle son bir ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) İcra Kurulu Üyesi Peter Praet, AMB'nin ihtiyaç duyulduğunda "zorla" harekete geçmeye devam edeceğini söyledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 ve MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 tırmandı. Standard & Poor's 500 (S&P 500) 10:09 itibariyle yüzde 0.1'den az yükseldi.  Brent petrolü yüzde 0.7 düşerek varil başına 38.43 dolara indi. Batı Teksas petrolü yüzde 0.4 değer kaybederek 36.65 dolar seviyesine geriledi. 

(17:35'te güncellendi)