Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük Döviz traderı Citigroup Inc., dokuz ayın düşük seviyesine düşmesi ve ekonomik verilerin tahminlerin üzerinde gelmesiyle, ABD Doları almak için henüz çok erken olduğunu belirtti.

Dolar göstergesi, Çalışma Bakanlığı verilerine göre ABD istihdamının Mart ayında tahminlerin üzerinde artış göstermesi ve ücretlerin artmasına karşın geçtiğimiz hafta yüzde 1.6 düşmesinin ardından Pazartesi günü yatay seyretti. Singapur'da Citigroup döviz stratejisti Todd Elmer, Fed Başkanı Yellen ve yetkililerin faizlere ilişkin duruşunu değiştirerek, ABD verilerinin iyileşmesine karşın küresel finansal koşullar üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti.

Elmer, Bloomberg ile gerçekleştirdiği bir mülakatta, “Verilerin daha güçlü gelmesine karşın dolar, sağlam olmayan temeller üzerinde duruyor. Piyasa Haziran faiz artırımı beklentilerini ciddi olarak gözden geçirmeye başlayana kadar dolardaki zayıflık devam edecek” şekline fikir bildirdi.

Traderlar, Yellen'ın 29 Mart konuşmasında Çin'deki yavaşlamaya ve emtia fiyatlarının görünümüne dikkat çekmesi ardından faiz artırımı beklentilerini azalttı. Yellen, faizartırımına dikkatlice devam etmek gerektiğini belirtmişti.

Doları 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 31 Mart'ta Haziran sonundan bu yana görülen en düşük seviyesine gerilemişti.

 

Euro/Dolar paritesi TSİ 10:12'de yüzde 0.14 azalarak 3.2158 seviyesinden işlem gördü.