Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İşsizlik rakamı Ocak'ta yüzde 10.4 seviyesinden Şubat'ta yüzde 10.3'e geriledi. Bloomberg'in derlediği ankete katılan ekonomistlerin medyan beklentisi açıklanan veriye paralel yüzde 10.3 seviyesindeydi. Ocak ayı işsizlik rakamı daha önce açıklanan yüzde 10.3 seviyesinden yüzde 10.4 seviyesine revize edildi.

Euro bölgesinde işsizlik 6 yıldan fazla bir süredir sürekli olarak yüzde 10'un üzerinde seyrederken, ülkelerin bireysel verileri ülkeler arasında bir ayrışmaya işaret ediyor. Almanya'da işsizlik oranı yüzde 4.3 seviyesinde, ancak İspanya'da işsizlik yüzde 20.4 seviyesinde bulunuyor.

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Nisan ayı itibariyle varlık alımlarını 60 milyar eurodan 80 milyar euroya çıkaracak. Euro bölgesi enflasyonu AMB'nin hedefi olan yüzde 2'nin hemen altı seviyesine 2013'ten bu yana yaklaşmadı. Euro bölgesinde ılımlı büyüme petrol fiyatlarındaki düşüşe karşı gelmekte yetersiz kaldı. Geçtiğimiz hafta açıklanan ekonomik veriler euro bölgesinde tüketici fiyatlarının ikinci ay üst üste gerilediğine işaret etti. Bölgedeki ekonomik güven endeksi 1 yıldır uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.