Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 27 Nisan Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Hırvatistan'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Kolinda Grabar Kitaroviç ile İş Forumu’na katılacak, Başbakan Tihomir Oreskovic’i kabul edecek, Parlamento Başkanı Zeljko Reiner’in onuruna vereceği öğle yemeğine iştirak edecek.

- Erdoğan, Hırvatistan İslam Birliği Başkanlığınca düzenlenecek Hırvatistan’da İslamiyet’in resmi bir din olarak kabul edilmesinin 100. yıl dönümü töreni ile Zagreb Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin açılışına katılacak.

(Zagreb)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Merkezde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılacak, ardından Çankaya Köşkü'nde sendika temsilcileri ile yemeğe iştirak edecek.

- Davutoğlu, Katar'ın başkenti Doha'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00/13.00/18.30)

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00)

4- Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk gün oturumu yapılıyor.

- 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü ortak sınavlar, yurt içinde 970 merkezde, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştiriliyor.

(09.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Arap Üniversiteler Birliğince düzenlenen İkinci Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi ve Beyoğlu Sohbetleri programına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/19.00)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulusal Heyelan Sempozyumu'na katılacak.

(Ankara/09.30)

3- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gece görüşlü ambulans helikopterlerin tanıtımının yapılacağı basın toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/19.30)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda "Kolluk Gözetim Komisyonu" kurulmasını içeren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun 2013-2014 hesapları görüşülecek.

(14.00/10.00/10.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 12. KOBİ Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanlığının düzenlediği bisiklet turu ve kahvaltı programı ile İstanbul Sanayi Odasının, Üretim Odaklı Yeni Ekonomi Anlayışının Ticaret ve Sanayimiz Açısından Önemi ve Etkileri konulu meclis toplantısına katılacak.

(Ankara/08.00/İstanbul/15.00)

3- TÜİK, şubat ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC'de, Hüseyin Özgürgün'ün başbakanlığında kurulan yeni koalisyon hükümetinin güven oylaması Cumhuriyet Meclisinde yapılacak.

(Lefkoşa)

2- Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Mısır temaslarına devam ediyor.

(Kahire)

3- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)

4- Cezayir Başbakanı Abdülmelik Sellal, Rus mevkidaşı Dmitriy Medvedev ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşecek.

(Moskova)

5- Rusya Savunma Bakanlığının organize ettiği 5. Uluslararası Güvenlik Konferansı'na çok sayıda ülkenin savunma bakanları iştirak edecek.

(Moskova)

AA