Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'deki Türk yoğurt şirketi Chobani'nin 2 bin çalışanına şirketin yüzde 10'luk hissesinin verileceği bildirildi.

Chobani Yoğurt'un kurucusu Hamdi Ulukaya, New York Times'a verdiği röportajda, şirketin satılması veya halka arza açılması durumunda Chobani'nin ABD'deki 2 bin tam zamanlı çalışanına şirketin yüzde 10'luk hissesinin verileceğini söyledi.

Ulukaya, 2005'te kurulan Chobani'nin son 10 yılda emeği geçen çalışanlarına işaret ederek, "Kurduğum şirketin bu kadar başarılı olacağını hiç düşünmemiştim. Chobani'nin ilerlemesi bu insanlar olmadan düşünülemez. Şimdi şirketin daha da büyümesi için uğraşacağız ve çalışanlarımız kendi geleceklerini de aynı zamanda kuracaklar" dedi.

Piyasa değeri iki yıl önce 3 ila 5 milyar dolar arasında olduğu tahmin edilen Chobani'nin yüzde 10'luk hisseleri çalışanların şirkette bulunduğu görev süresine göre dağıtılırken, şirkete daha erken yıllarda katılan elemanlara düşecek hisse değerinin 1 milyon dolara kadar ulaşması söz konusu.

Verilecek hisseler, şirketin çoğunluğuna sahip olan Ulukaya'nın payından gelecek ve çalışanlar hisseleri dilerlerse piyasada satabilecek veya şirketin halka arz edilmesini bekleyecek.

AA