Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri gün içindeki kayıplarını geri çevirdi. Total ve Statoil'in de dahil olduğu enerji hisse senetleri, beklenenden daha iyi gelen şirket raprolarının etkisiyle yükseldi. Bankacılık ve sigorta sektörleri beklentilerin altında performans sergiledi.

Norveç'in en büyük petrol şirketi Statoil ASA beklenmedik kar açıklamasının ardından yüzde 6.1 yükseldi ve Total SA, kazançlarının beklentileri aşmasıyla yüzde 2.8 değer kazandı. Adidas AG, tüketicileri bu yaz yapılacak Avrupa futbol turnuvası öncesi daha çok harama yapmasıyla, bu yılki kar tahminini artırmasıyla yüzde 6 yükseldi. Munich Re, beklentilerden düşük kar açıklamasıyla yüzde 3.8 düşerek sigorta sektörü hisselerini aşağı çekti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.4 kadarlık kayıplarını geri çevirerek işlem sonunda yüzde 0.3 yükseldi. Şubat ayının düşüğünden gerçekleşen rallinin güç kaybediyor olması ve devam eden kar raporlarıyla birlikte, yatırımcılar merkez bankası politikalarını yakından takip ediyor. Fed bugün faiz oranı kararını açıklayacak ve Japonya Merkez Bankası ise kararını yarın bildirecek.

Cenevre'de Prime Partners baş yatırım yetkilisi Francois Savary, "İnsanlar değerlemeleri sorguluyor çünkü kar büyümeleri istenilen yerde değil." dedi ve "Hisse senetleri için daha fazla mesafe katetmek zor olacak. Özellikle de euro yüksek devam ederken. Bunun yanı sıra Fed'in güvenilirliği sorunu var ve şu bir gerçek ki Yellen faizleri artırmamak için küresel olayları baz alıyor." diyerek görüş bildirdi.