Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Facebook Inc., Instagram ve videolardaki yeni reklamların desteğiyle gelişen mobil reklamcılıktaki patlamayla, analistlerin beklentilerinin üzerinde satış ve kar açıkladı.

Dünyanın en büyük sosyal ağı, ilk çeyrek gelirini 5.38 milyar dolar olarak açıklayarak, analistlerin tahmini olan 5.27 milyar doları aştı. Bazı faktörleri dışarıda bırakan kar hisse başına 77 sent olurken, Bloomberg analistlerinin ortalaması 63 sent olarak belirlenmişti. Şirket ayrıca, hissedarların onayına bağlı olarak yeni bir sınıf oy hakkından yoksun sermaye stoku yarattığını söyledi.

RBC Capital Markets analisti Mark Mahaney, "Facebook Instagram ve videolar olmak üzere iki büyük kuyruk rüzgarına sahip." dedi ve "Ancak eğer Facebook hissesine sahip olursanız, Instagram ve video reklamlarıyla neler yapabildikleri için değil, uzun vadedeki "sanal gerçeklik" potansiyeli için alırsınız." diyerek görüş bildirdi.

Facebook hisse senedi, New York'ta kapanışta yüzde 1'den qaz yükselerek 108.89 seviyesine ilerledi. Hisse senedi bu yıl şimdiye kadar yüzde 4 yükseldi. Şirket ilk çeyrekte 1.51 milyar dolar net gelir açıkladı.