Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Limak, Summa ile birlikte Senegal'de, Aeroport International Blaise-Diagne (AIBD) Havalimanının inşaatının tamamlanması ve işletilmesi işini aldı.

Limak Yatırım açıklamasına göre, Türk şirketleri Limak ve Summa, Senegal'in Başkenti Dakar'da yeni yapılmakta olan ve 7 yıldır tamamlanamayan AİBD Havalimanının inşaatının tamamlanması ve 25 yıl işletilmesi işinde ortak oldu.

Uluslararası havalimanı AİBD, toplamda 466 milyon avroya mal olacak.

Yaklaşık 7 yıldan bu yana inşaatı devam eden ve yüzde 70'i tamamlanan havalimanı, inşaatı tamamlandıktan sonra Summa ile Limak'ın kuracağı, Senegal devletinin de ortak olacağı şirket tarafından 25 yıl süreyle işletilecek.

Limak ve Summa, inşaatın geri kalan bölümünü 8 ayda tamamlamayı ve havalimanını devreye almayı planlıyor.

Dakar'ın mevcut havalimanında 2015 yılında 2 milyon yolcu trafiği bulunurken, yeni havalimanının devreye alınması ile birlikte yolcu trafiğinin 3 milyona, ardından da 5 milyona ulaşması bekleniyor.

-"Havalimanının ötesinde yatırım imkanlarını değerlendirmek istiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, şunları kaydetti:

"Limak olarak havalimanı inşaatı ve işletmeciliği konusunda çok geniş tecrübelerimiz var. Bu tecrübemizi Senegal'e de taşıyacağız. Biz Senegal'de ve Afrika'da havalimanının ötesinde çok daha geniş yatırım imkanlarını değerlendirmek istiyoruz. Bu konuda da çok ciddi çalışmalar içindeyiz.

Dakar, havalimanı işletmeciliği konusunda coğrafi olarak son derece önemli bir konumda bulunuyor. Yapacağımız yatırım ve getireceğimiz tecrübe ile birlikte bu havalimanının önemi daha da artacak ve Batı Afrika'nın önemli hub havalimanlarından birisi haline dönüşecek."

AA