Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 4 Mayıs Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 25. Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu kabul edecek.

(Ankara/13.00/18.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyaret için Endonezya, Yeni Zelanda ve Singapur'a gidecek.

(Ankara)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek "Halktan Biri" adlı tiyatro oyununu izleyecek.

(Ankara/11.00/20.00)

4- AB Komisyonu, Türkiye ile birlik arasında Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamında yol haritasının uygulanmasına ilişkin üçüncü raporunu açıklayacak.

(Brüksel)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Ticaret Odasınca düzenlenen “Ankara’yı Seviyorum” kampanyası açılış törenine katılacak.

(Ankara/10.30)

2- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bosna Hersek'te 7. Saraybosna İş Forumu'nun açılışına katılacak, ülkenin ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile görüşecek.

(Saraybosna)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'de Yargı Etiğinin Güçlendirilmesi Projesi açılış törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Doğan Çağlar Özel Eğitim Okulu'nda düzenlenen "Üçüncü El Projesi" kapsamında düzenlenen tablet ve cihaz dağıtım törenine katılacak.

(Ankara/14.00)

5- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İdil ilçesi Müftülük Konferans Salonu'nda din adamları, muhtarlar ve öğretmenlerle ayrı ayrı istişare toplantıları yapacak.

(Şırnak/14.30/16.00/17.30)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, EBA Sosyal Bilimler Belgesel Yarışması ödül töreni ile "Üçüncü El Projesi" kapsamında tablet ve cihaz dağıtım törenine katılacak, ardından Başkent Öğretmenevi'nde, 1416 sayılı Kanun Kapsamında Burslu Öğrenciler Çalıştayı’na iştirak edecek.

(Ankara/ 10.30/14.00/15.30)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partisinin genel merkezinde, "81 İl Teşkilat Başkanları Toplantısı"nın açılış konuşmasını yapacak.

(Ankara/11.00)

8- TBMM'den

- Genel Kurulda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

- KİT Komisyonunda, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün 2013-2014 hesapları, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı, İstanbul Altın Borsası Başkanlığı ve Merkezi Kayıt Kuruluşu Başkanlığının 2011-2012 hesapları ele alınacak.

(14.00/10.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Küçükyalı'daki Bosch Türkiye Ortadoğu Merkez Binası açılışına ve İstanbul Fuar Merkezi'ndeki Isk-Sodex Türkiye Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/09.30/14.00)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya Hali esnafını ziyaret edecek, Tohum ve Fideciler Sergi Alanı'nın açılışını gerçekleştirecek, FAO 30. Avrupa Bölgesel Konferansına iştirak edecek.

(Antalya/05.10-19.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Schwetzingen Sarayı’nı ziyaret edecek, Trend Fabrik fabrikasında temaslarda bulunacak, Rhein Neckar Bölgesi iş adamlarıyla görüşecek, STK başkanları ve Türk Alman iş adamları ile bir araya gelecek.

(Almanya)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30)

5- Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü Küçük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

(Ankara/10.30/14.30)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nisan ayı reel efektif döviz kuru verisini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Komisyonu, Türkiye ile birlik arasında Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamında yol haritasının uygulanmasına ilişkin üçüncü raporunu açıklayacak.

(Brüksel)

2- Almanya'nın başkenti Berlin'de Suriye görüşmeleri kapsamında Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, BM Suriye Özel Temsilcisi Stefan Di Mistura ve Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab bir araya gelecek.

(Berlin)

3- Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Angela Merkel ile Meseberg Sarayı'nda bir araya gelecek.

(Berlin)

4- Almanya'da IŞİD ile mücadele toplantısı yapılacak.

- ABD Savunma Bakanı Ash Carter ABD Avrupa Komutanlığı karargahında düzenlenecek toplantıda IŞİD ile mücadeleye katkıda sağlayan ülkelerin savunma bakanlarıyla bir araya gelecek.

(Stuttgart)

5-Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlısı göstericilerin Yeşil Bölge'yi ihlal ederek parlamentoya girmesinin ardından yaşanan siyasi kriz ve teknokratlar hükümeti kurma çalışmalarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

6- Kuveyt’e hükümet heyeti ile Husiler arasında yapılan fakat hükümet heyeti tarafından, ‘Husilerin ateşkese uymaması’ nedeniyle askıya alınan doğrudan görüşmeler ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Kuveyt)

7- Suriye iç savaşı ve insani krizle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Halep-Şam-Lazkiye-İdlib)

AA