Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bu hafta yönünü yukarı çeviren Dolar/TL , Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasındaki siyasi krizin zirveye tırmanması ardından Çarşamba günü akşam saatlerinde sert yükselerek 2.9763 seviyesini gördü. 2.98 seviyesine yaklaşan dolar, sonrasında bir miktar geri çekilmesine karşın 2.90 seviyesinin üzerinde kaldı. Bu gelişmelerle birlikte TL'nin dolar karşısındaki kaybı yüzde 3.9'a kadar tırmandı.

AK Parti’de teşkilatlara atama yetkisinin merkez karar ve yönetim kuruluna (MKYK) devredilmesinin ardından Çarşamba akşamı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan baş başa görüştü. Siyasi liderlerin bir araya geldiği görüşmenin ardından AK Parti'yi Mayıs ayında olağanüstü kongreye götürme kararı çıktı. Söz konusu kararın ardından 2.97'ye yaklaşan dolar/TL, bir miktar geri çekilmesine karşın 2.90'lı seviyelerin üzerinde kalmaya devam etti.

Başbakan Davutoğlu'nun Perşembe günkü açıklamalarıyla dolar karşısındaki kayıplarının bir kısımını geri alan TL, 2.90 seviyesinin altına geriledi. Dolar/TL TSİ 15:20'de yüzde 2.14 düşerek 2.8989 seviyesinden işlem gördü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, açıklamalarında kongrede aday olmayacağını ifade etti.