Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Asya hisse senetleri, ABD'de konut satışlarındaki artışın dünyanın en büyük ekonomisinin yüksek faizle başa çıkabileceği beklentisini gülendirmesinin ardından yükseldi ve bölge hisse senetlerinin gösterge endeksi yedi haftanın en düşük seviyesinden yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Salı günü 6 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesinden kapanmasının ardından, yüzde 0.8 yükselerek Tokyo saati ile 09:03'te 125.95 puana çıktı. Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında Salı günü yüzde 0.7 düşmesinin ardından 110.15 seviyesinden işlem görmesi ile birlikte, yüzde 1.6 yükseldi. ABD'de konut satışları Nisan ayında sekiz yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı. Fed'in Haziran ayında faiz artırımına gitme olasılığı, geçen Pazartesi günkü seviyesi olan yüzde 4'ten yüzde 34'e yükseldi ve şimdi Temmuz sonuna kadr faiz artırımı olasılığı yüzde 50'yi aştı.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa analisti Angus Nicholson, "Güçlü ABD birinci el konut satışları verisi, Fed'in ABD eonomisinin Haziran ya da Temmuz ayında yapılacak bir faiz artırımına dayanabileceği yolundaki iddiasını doğrular nitekikteydi," dedi ve "Özellikle Japonya hisse senetleri güçlü dolardan faydalanıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.8 tırmandı.