Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanlığınca Hilton Otel'de düzenlenen Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi'ne katılacak.

(İstanbul/09.30)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanlığında partililerle buluşacak, esnaf ziyareti yapacak.

(Düzce/17.30/18.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Kültür ve İrfan Derneğinin açılışına katılacak.

(Trabzon/14.00)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ASELSAN Hassas Optik Tesisi'nin açılışını yapacak, toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi kapsamında bisiklet teslim törenine katılacak ve aday öğretmenlerle görüşecek.

(Sivas/13.30/16.00/18.00)

5- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Demokratik Bölgeler Partisinin 4. Olağanüstü Kongresi'ne katılacak.

(Ankara/10.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orta Demokrasi Tuzağından Çıkışta Özel Sektörün Rolü Paneli ile 3. Sanayi esnafı hayır yemeğine katılacak, Valilik ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek.

- Zeybekci, bir nikah törenine ile AK Parti İl Danışma Toplantısı'na katılacak, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek.

(Denizli/10.00-17.00)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığınca düzenlenen "2016 Yılı Çalışmalarının ve Hedeflerinin Değerlendirilmesi" toplantısına katılacak.

(Afyonkarahisar/10.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Diyarbakır Havalimanı açılış törenine iştirak edecek.

(Diyarbakır/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş ÜlkelerToplantısı

- Toplantının ikinci gününde "İnsani ve Sosyal Kalkınma, Çok Yönlü İyi Yönetişim” ile "Ticaret ve Ticari Ürünler, Ekonomik Çeşitlilik ve Sınıflandırma" konularında yuvarlak masa toplantıları düzenlenecek.

- BM EAGÜ Yüksek Temsilcisi Gyan Chandra Acharya, EAGÜ ülkeleri, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada Ülkeleri Yüksek Temsilcileri ile Sivil Toplum Forumu tarafından basın toplantısı yapılacak.

(Antalya/10.00/11.00/13.10/15.00)

2- ABD’de binlerce Müslüman'ı bir araya getiren Kuzey Amerika İslam Camiası-Müslüman Amerikan Cemiyeti Yıllık Toplantısı düzenlenecek.

- Toplantı esnasında, Anadolu Ajansının (AA), İslam dünyasındaki gelişmeleri kapsayacak yeni ürünü Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi'nin ilk global tanıtım organizasyonu da yapılacak.

(Baltimore)

3- Almanya Federal Meclisinin (Bundestag) 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımaya hazırlanması, Almanya'da yaşayan Türkler tarafından protesto edilecek.

(Almanya)

4- Fransa'daki çalışma yasası tasarısını protesto için yapılan grevler ve günlük hayata yansımaları takip ediliyor.

(Fransa)

5- Fas'ta Hükümet ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi olağanüstü kongre gerçekleştiriyor.

(Rabat)

6- Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

7- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden)

8- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

AA