Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi Aile Akademisi programına konuk oldu. Mendi finansal okur yazarlık alanında bilinçlendirmeyi amaçlayan TEB Aile akademisi projesinde gelinen süreci anlattı.

Projeye 2012'de müşterileri ve aileleri finansal ürünler konusunda eğitim vererek başladıklarını belirten Mendi, daha sonra büyük firmalardan gelen talebin de etkisiyle 800 bin kişiye kadar ulaştıklarını söyledi.

Tasarruf bilincinin çocuklukta başladığını belirten Mendi, bu kapsamda TEB Çocuk platformunu hayata geçirdiklerini ve bu siteyle de 1 milyon çocuğa ulaştıklarını kaydetti.

Son projelerini de anlatan Mendi, "Eylül'den itibaren halk eğitim merkezlerinde 5 milyon kişiye eğitim vereceğiz. Meslek teknik liseleriyle yaptığımız anlaşmayla da 1.1 milyon kişiye ulaşacağız. Tüm bu yaptığımız faaliyetlerle toplamda yaklaşık 11-12 milyon kişiye dokunmuş olacağız" diye konuştu.

Türk halkının tüketim odaklı olduğunu ve tasarruf bilincinin yeterli olmadığını belirten Mendi bu anlamda bireysel emeklilik sisteminin önemli olduğunu ve bunun gelişmesi gerektiğini vurguladı.