Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Yıldırım yatırım ortamının iyileştirilmesi için ezber bozan düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Yıldırım konuya dair şu açıklamayı yaptı; "Mali disiplinden vazgeçmeden gerçek ekonomiyi büyüten tedbirler alıyoruz. Yatırımcının önündeki kırtasiye işlerini ortadan kaldırıyoruz, yatırımcının önüne turkuvaz halı seriyoruz.

Bununla da yetinmiyoruz, yatırım için harçlar, vergiler her evrağa para, o kağıt bu kağıt. Yatırımcı daha yatırıma başlamadan pes ediyor. Bütün bunları ortadan kaldırarak,, yatırımcıya katkı sağlayacak düzenlemeleri yapıyoruz. Yatırım ortamının iyileşmesi ile ilgili ezber bozan düzenlemeler. Nitelikli beyin gücünü geri döndürecek tedbirler alıyoruz. Yetişmiş, alanında uzmanlaşmış insanların ülkemize gelmesi için oturma, çalışma izni ve hatta vatandaşlık da dahil olmak üzere her türlü kolaylığı sağlayacağız.

Sosyal güvenlik alanında da bazı köklü düzenlemeler yapıyoruz. Son birkaç yıldır, genel sağlık sigortası uygulaması dolayısıyla mağduriyetler yaşanıyor. Şikayetler bolca geliyor. Bunu ortadan kaldıracak, bu işlerin düzenli bir şekilde yapılacağı yeni bir düzenlemeyi Çalışma Bakanlığımız yapıyor, yakında bunu da Meclis'e getirmiş olacağız"

"Cazibe merkezleri oluşturuyoruz"

Doğu ve Güneydoğu'da cazibe merkezleri oluşturduklarını belirten Yıldırım "Doğuya, Güneydoğuya yeni zenginlik merkezleri oluşturuyoruz, cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Burada fabrikalar yapılacak. Fabrikaları biz yapacağız, özel sektör işletecek. Ürettikleri ürünleri de belirli bir süreyle biz satın alacağız. Oradaki bütün vatandaşlarımıza, gençlerimize iş, aş imkanı, daha güzel bir gelecek göstereceğiz, gelecek hazırlayacağız." dedi.