Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'deki referandumda AB'den ayrılma kararı çıkması tüm küresel piyasalarda olduğu gibi gelişen piyasalarda da sert satışlara neden oldu.

Güney Afrika rand'ı dolar karşısında %6.3 düştü. Polonya zlotisi %5.3 ile 1993'ten beri en büyük düşüşü kaydetti. Türk Lirası, Meksika peso'su ve Macar forinti dolara karşı %3'ün üzerinde kayıplar yaşadı.

Hang Seng China Enterprises Endeksi Asya Borsalarındaki kayıplara öncülük etti, Güney Kore ve Tayvan tahvilleri yükseldi.

Aletti Getielle SGR yatırım bölümü şefi Fabrizio Fiorini geçen haftaki açıklamasında Brexit olması durumunda dolara kaçış başlayacağını, bunun Çin'i, emtia fiyatlarını vuracağını ve gelişen piyasalarda da hasara neden olacağını söylemişti.  

PİYASALAR BASKI ALTINDA

Bugün MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi %1.5 düştü.

Güney Kore para birimi won %2.4, Malezya ringiti %2.2, Hint rupisi %1.1 düştü. Brent petrolün varil fiyatı %5'lik düşüşle 48.37 dolara indi. Bloomberg Emtia Endeksi de %1.5 geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %3.4 ile Ağustos 2015'ten beri en büyük düşüşü kaydetti.

Hang Seng China Enterprises Endeksi %4.2, Tayvan borsası %2.3, Tayland'da SET Endeksi %2.8, Güney Kore'de Kospi Endeksi %3.1, Çin'de Şanghay borsası %1.2, Jakarta Bileşik Endeksi %2.3 oranında geriledi.