Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Türkiye ile İsrail arasında ikili ilişkilerin normalleştirilmesine dönük anlaşmanın son 10 yıldır bölgede yaşananlar ışığında önemli bir işaret olduğunu belirtti.

Renzi, Almanya’nın başkenti Berlin’e hareketinden önce parlamentonun üst kanadı Senato ve Temsilciler Meclisi’nde bilgilendirmeye yönelik konuşmasında, Türkiye ve İsrail arasında varılan anlaşmaya da değindi.

Renzi, Türkiye ile İsrail arasında dün Roma’da nihayete vardırılan ve bugün iki ülke başbakanı tarafından eş zamanlı açıklanan ikili ilişkilerin normalleştirilmesini kapsayan anlaşmaya yönelik, “Avrupa, sınırları önünde gelişmeler karşısında atıl kalamaz. Bu saatlerde Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşma, bir yıl öncesine kadar beklenilmez ve düşünülmezdi. O bölgede son 10 yılda yaşananları düşünecek olursak, İsrail ve Türkiye arasındaki anlaşma çok önemli bir işarettir” ifadesini kullandı.

İtalyan Ansamed haber ajansının haberinde de Başbakan Renzi’nin sabah saatlerinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Roma’da yaptığı ikili görüşmede, Türkiye ile İsrail’in uzlaşmasından dolayı takdirlerini dile getirdiği aktarıldı.