Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cuma günkü Brexit kararıyla 3 seviyesini test eden Dolar/TL , endişelerin yavaş yavaş dağılmasıyla küresel piyasalara paralel olarak geriliyor. Rusya ve İsrail'le ikili ilişkiler konusunda atılan adımlar da piyasalardaki olumlu havaya katkıda bulunuyor.

Dolar/TL, bugüne düşüşle başlamasının ardından akşam saatlerinde 2,8994'e kadar gerilerken Euro/TL %0.9 düşüşle 3,21 seviyelerinden işlem görüyor. Küresel piyasalar da bugün dünya çapında merkez bankalarından teşvik beklentileriyle yükseliyor.

İnvest AZ'den Mehmet Arın Bloomberg HT'ye Rusya'yla gerilimin azalmasına dair atılan adım ve İsrail'le anlaşma haberlerinin TL ve endeks açısından pozitif algılandığını belirtti. Arın, "Aşağıda 2.9120, 2.90 ve 2.89 önemli destek noktaları. Bunların kırılması halinde 2.85'leri görebiliriz.. Kurun biraz daha bu seviyelerde seyretmesini bekliyoruz" diye konuştu.

LİDERLER ZİRVESİ İZLENECEK 

Zirve Forex Kurucusu Kemal Cenk Erdem de Bloomberg HT'ye haftaya ABD'den gelecek tarım dışı istihdam verisinin hem gelişen ülke piyasaları hem Avrupa piyasalarında etkili olacağını söyledi.

Brüksel’de başlayacak ve iki gün sürecek Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin ve Avrupa Parlamentosu'nun gerçekleştireceği olağanüstü genel kurul toplantısı piyasalarca takip edilecek.