Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Portekiz'in Sintra kentinde düzenlenen Sintra Forum'da yaptığı konuşmada merkez bankalarının enflasyon hedeflerinden vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.
 
Draghi konuşmasında, "Resmi olarak para politikalarını etmeye ihtiyaç duymayabiliriz. Ancak para politikalarının aynı çizgide olmasından faydalanabiliriz" ifadalerini kullandı.
 
AMB Başkanı Draghi, "Aynı çizgiye gelmekten kastım, hepimizi etkileyen zorlukların ana sebeplerinin ortak biçimde tespit edilmesi; ve yurtiçi politikaların bu tespit üzerine kurulmasına yönelik ortak kararlılıktır" şeklinde konuşmasına açıklık getirdi.
 
Draghi, küresel merkez bankaları arasında ayrışmanın belirsizliği ve riski artırabildiğine dikkat çekerken, "rekabetçi devalüasyonun" ülkeler için "kaybet-kaybet" durumu yarattığını belirterek, "Dalgalı kur artık yurtiçi para politikasının otonomisini garanti etmiyor, ve aslında politik bağımsızlık yalnızca sermaye akımları yönetilebilirse mümkün oluyor" dedi. 
 
Draghi, "Bugün ortak menfaatimiz küresel çıktı açığının hızlı bir şekilde kapatılması, daha istikrarlı bir küresel enflasyon, daha yüksek bir uzun vadeli büyüme ve daha sağlam bir küresel finansal istikrardır" ifadelerini kullandı.