Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Hukuken 10 Temmuz'da Genel Başkan ve genel merkez organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşamada ve tablo karşısında mümkün değildir" dedi.

Bahçeli, "Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbir kararı bulunduğundan, bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler, yapmayı planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara 4. Seçim Kurulunun seçimli kurultay yapılamayacağı kararı verdiğini anımsatarak, "Buna itiraz edilmiştir. Zannediyorum bugün saat 16.00'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir karara varacağını ifade etmektedir. Kararı bekliyoruz." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"YSK'nın kararı bugün eğer netleşirse MHP 10 Temmuz'da seçimli bir kurultay yapabilecek mi?" sorusu üzerine Bahçeli, "MHP'nin her defasında yargıya olan saygısını ifade ettiğini ve yargı sürecini ciddi şekilde takip ederek, zaman zaman yargıyla çekişir ve çelişir bir hale düşmemek için hassasiyet gösterdiğini" belirtti.

MHP'nin, genel başkanın talebi üzerine 10 Temmuz'da olağanüstü kongre yapılması kararı aldığına işaret eden Bahçeli, 19 Haziran'da tüzüğün değiştirildiği olağanüstü kurultaya ilişkin mahkeme kararına muhaliflerin itirazını sürdürdüğünü ifade etti.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Şimdi Ankara 4. Seçim Kurulu Başkanı, seçimin yapılamayacağını söylemektedir. Buna itiraz edilmiştir. Zannediyorum bugün saat 16.00'da Yüksek Seçim Kurulu bir karara varacağını ifade etmektedir. Kararı bekliyoruz. Eğer yasal yönden kurultayımızın yapılmasına engel teşkil etmiyorsa davullu zurnalı, bayram gibi bir kurultayı Arena Spor Salonunda yapacağız. Yok eğer buna müsaade edilmiyor, 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin aldığı kararın sonucuna kadar kurultay yapılamaz deniliyorsa zaten bizim 9 Ekim'den itibaren ilçe ve il kongre sürecimizle 18 Mart 2018 tarihinde 12. Olağan Kongremiz yapılacaktır. O çalışmalara başlarız ve belki de bu milletimiz için MHP için hayırlara vesile olur. Bu konuda söylenecek başka şey de yoktur."

Bahçeli, bir gazetecinin "19 yıldır bu partinin yönetimindesiniz, liderisiniz. Mevcut tabloda sizce delegenin bir değişim talebi yok mu, bu değişim talebinin karşılanması gerekmez mi?" sorusuna, "Peki milletin değişim talebini basın olarak siz niye karşılamıyorsunuz. Çöreklenmiş, 30 yıldır zehir saçan basın mensupları var, köşe yazarları var. Bunlarda hiç değişim talebiniz olmuyor mu? Hep bu insanlar MHP'den bekliyor bunu." karşılığını verdi.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın grup başkanvekilliği görevinden istifa etmesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Ona gerek yok zaten kendisi açıklama yapmıştır. Grup başkanvekili olarak görevini sonlandırmıştır. Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı da kendisine teşekkür edilmiştir." dedi.