Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici Bloomberg HT'deki Aile Akademisi Programında Aslı Şafak'a TEB Aile Akademisi projesinde gelinen sürece ilişkin bilgi verdi.

TEB'in Aile Akademisi eğitimleri ve finansal okuryazarlık projelerinden bahseden Leblebici, "kendi networkümüzde şubeleri kullanarak 210 bin kişiyi eğittik, Milli Eğitim Bakanlığı da bize destek oldu. Unicef'le işbirliği yaparak ilkokullara finans okuryazarlık konusunda yardımcı olduk, böylece 11 milyon öğrenci bundan teknik olarak yararlanacak" dedi. Eğitim verdikleri bin öğretmenin finansal okuryazarlık konusunda 5 milyona yakın kişiye eğitim vereceğini de belirten Leblebici bu anlamda gittikçe büyük bir kitleye ulaşmaya başladıklarına dikkat çekti.

Leblebici "Biz ülkede tasarruf oranını artırmak istiyorsak hepimizin bu ince detayları muhakkak öğrenmemiz lazım. Kredi kartı nasıl kullanılır, mevduat nedir, bütçe nedir gibi konular çok önemli..." yorumunu yaptı.

Finansal okuryazarlık eğitimlerine ağırlıklı olarak kadınların katıldığını söyleyen Leblebici, "Örneğin Antep'teki seminere katılanların yüzde 90'ını kadınlar oluşturuyordu. Ailede de etken olanlar kadınlar çünkü mutfağı yönetmek, bütçeyi hazırlamak bir şekilde kadınlardan geçiyor" dedi.

TEB olarak ana amaçlarından birinin ülkede tasarrufu artırmak olduğunu belirten Leblebici, "Amacımız ayını zamanda bilgiyi de artırmak. Bilgiyi ne kadar çok artırırsak gelecek planları da o kadar değişiyor" diye konuştu.