Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:10'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, Brexit etkilerinin hafiflemesiyle küresel ralliyle birlikte yükseldi. S&P 500 dört ayın en güçlü iki günlük kazancını kaydetti.

Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılmasının küresel büyümeyi engelleyeceği korkuları, politika yapıcıların etkilere karşı cevap vereceği beklentileriyle, azalmaya devam etti. Enerji hisse senetleri, ham petroldeki sıçramayla Mart'tan beri en iyi iki gününü kaydetti. Dow Jones Sanayi Endeksi Pazartesi günkü kapanışından sıçrayışını 550 puandan fazla genişletti.

S&P 500, dün Şubat'tan beri en büyük tek günlük rallisini gerçekleştirdikten sonra, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 1.7 yükselerek 2,070.65 puana ilerledi. Endeks yıl içindeki kayıplarını sildi.

Boston'da TFC Financial Management şef yatırım yetkilisi Daniel Kern, "Soğukkanlı kalanların geçici olarak kazanmasının şok edici olduğunu düşünmüyorum." dedi ve "Piyasa Fed'in bu yıl faizleri artırma şansını çok düşük şansla iskonto ediyor. Son 36 saatte, Büyük Britanya'nın Brexit kararından geri dönme olasılığı konuşuluyordu. Şu anda bu sürecin spekülasyon safhasındayız." diye görüş bildirdi.

İngiltere'nin arafta kalmasıyla birlikte Avrupa Birliği liderleri Brüksel'de ülkenin birlikten ayrılığını tartışmak için toplandı. Traderlar, Fed'in faiz oranı artırımı tahminlerini erteledi ve bu da 2018'den önce borçlanma maliyetlerinin yükselmesi olası olmadığını gösterdi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin çoğu İngiltere Merkez Bankası'nın ilave teşvik uygulamasını gideceği ve üçüncü çeyrekte faiz oranlarnı düşüreceği tahmininde bulundu.

(23:10'da güncellendi)