Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri kazançlarını ikinci güne taşıyarak, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının hemen ardından gelen kayıpların iyileşmesini genişletti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da 16:39'da yüzde 3.1 yükselirken, madencilik ve enerji üreticileri en iyi performansları kaydetti. Dünkü kazanç mncesi, Cuma günkü Brexit şoku endeksi 2008'den beri en kötü iki günlük kaybına yollamıştı. El değiştiren hisse senetlerinin sayısı 30 günlük ortalamadan yüzde 45 fazlaydı. FTSE 100 Endeksi de yükselen hacimle kazançlarını genişleterek, referandum günü olan kapanış seviyesinin üzerine geri döndü.

Yatırımcılar, politika kargaşanın Birleşik Krallık'ı sarsmasıyla, birlikten ayrılık planı hakkında belirginlik arıyor. Başbakan David Cameron, AB'den ayrılma mekanizmasının resmi olarak çalıştırılmasının yeni başbakana kalacağını söyledi. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in AB'nin süre limiti koyabileceğini açıklamasına rağmen, Birleşik Krallık için bu konuda hergangi bir yasal yükümlülük bulunmuyor. Cameron'ın ikinci bir referandum çağrısını reddetmesine rağmen yatırımcılar olasılıktan vazgeçmedi.

Frankfurt Equinet Bank'tan Thorsten Engelmann, "Brexit şokunun yarattığı ağır kayıplara karşı hareketler, biraz realizmin ortaya çıkmaya başladığını ya da uygun bir çözüm için umut olduğunu gösteriyor olabilir." dedi ve " Hala yeni bir referandumun Birleşik Krallık için bir seçenek olup olmadığını bilmiyoruz." diye konuştu.