Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın fiyatları, politika yapıcıların İngiltere'nin Avupa Birliği'nden A(B) ayrılmasının (Brexit) küresel büyüme üzerindeki etkilerini azaltmak için devreye gireceğine ilişkin işaretlerin risk iştahını artırması sonrası düştü.

Spot altın yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,314.18 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 09:35'te 1,317.35 dolara geldi. Metal, 24 Haziran'da, Brezit kararının ardından, iki yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesini gördü ve üst üste ikinci çeyreği de yükselişle geçmeye yöneldi.

Altın bu yıl, güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin artması ve Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin zayıflaması sonucu yüzde 24 ralli yaptı. Asya hisse senetleri, tüm dünyada merkez bankalarının ihtiyaç duyulduğunda harekete geçeceklerini işaret etmesinin ardından küresel hisse senetlerinde Ağustos ayından bu yana yaşanan en hızlı iki günlük çıkışı göstermesi sorası, yükselişini ikinci güne taşıdı.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Piyasalar bugün, risk varlıklarının geçen hafta şok referandum sonrası gösterdiği kayıpların önemli kısmını geri alması ile birlikte, "brexit ferahlaması" şeklinde soluklanıyor," dedi ve "Altın fiyatlarının bu ortamda bir süre mola verdiğini görmek şaşırtıcı değil. Metal halen son bir haftada 50 dolar yükselmiş durumda" şeklinde görüş bildirdi.