Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sterlin, Brexit referandumundan sonra tahminlerini değiştiren tahmincilerin neredeyse tamamına göre, oylamanın hemen ardından görülen otuz yılın düşüğünden daha da gerileyecek.

Bloomberg anketinden çıkan 36 tahminin 32'si sterlinin 2016 yılını dolar karşısında 1.30 seviyesinden veya daha altından kapatacağı yönünde. Tüm tahmincilerden sadece ikisi sterlinin mevcut seviyelerinden yükselişe geçeceğini öngörüyor. Tahminlerin medyanı ise 1.25'i işaret ediyor.

Dolar karşısında haftalık yaklaşık yüzde 3 değer kaybederek haftayı 1.3267 seviyesinden tamamlayan sterlin, traderların Brexit referandumunun sonucunu değerlendirmesiyle, 27 Haziran'da görülen 31 yılın düşüğü olan 1.3121 seviyesine doğru hareket edebilir.

Bu hafat başındaki iki günlük yükselişine karşın sterlin, oylamanın gerçekleştirildği 23 Haziran'daki seviyesine göre dolar karşısında hala yüzde 11 aşağıda bulunuyor. İngiliz Sterlini, İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney'nin merkez bankasının aylar içerisinde faiz artırımına gidebileceğinin sinyalini vermesiyle birlikte Perşembe ve Cuma günleri kayıplarını artırdı.

Milano'da UniCredit kıdemli forex stratejisti Roberto Mialich, “Sterlin Brexit sonucundan dolayı darbe almaya devam edecek” yorumunda bulundu. Mialich'un sterlinde yıl sonu tahmini 1.20 seviyesinde bulunuyor.