Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tarım dışı istihdamın Haziran'da 8 ayın en büyük artışını kaydetmesinin ardından gelişen piyasalar, rekora yaklaşan S&P 500 Endeksi'ni takip ederek yükseldi. Trader'lar Fed'den yıl sonuna kadar faiz artış ihtimalini %21 olarak görüyor, bu beklenti finans piyasalarını sallayan Brexit kararı sonrasında yatırımcılara güven telkin ediyor.

BorsaLAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %1.4 yükselerek 840.55 puan oldu. Endeks yıllık bazda %5.9 arttı. MSCI Dünya Endeksi %0.4 yükseldi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi geçen hafta %2 düşüşün ardından bugün %2.2 yükseldi. Çin'de Şanghay Borsası %0.9 arttı.

Hindistan'ın S&P Sensex Endeksi %1.7 yükseldi, endeks Şubatta test ettiği dip seviyenin %20 üzerine çıkarak boğa piyasasına girdi. Endonezya, Filipinler, Tayvan ve Güney Kore borsalarının her biri en az %1.1 yükseldi.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi %0.4 artışla 3. günde de yükseldi. Endeks geçen haftayı %0.6 kayıpla tamamlamıştı.

Won geçen hafta %1.4 düşüş sonrası yeni haftada %1.4 yükselirken ringit %1.3, Hindistan rupi'si %0.4 arttı.

Singapur'daki  Australia & New Zealand Banking Group'ta stratejist olan  Irene Cheung, "ABD doları güçlü istihdam verisine çok tepki vermedi, piyasalar ABD ekonomisinin çok kötü olmadığı görüşünde ancak yine de yakın zamanda faiz artışı beklenmiyor" diye konuştu.