Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BOE) baş ekonomisti Andy Haldane, Brexit referandumu ardından İngiltere ekonomisini desteklemek amacıyla büyük bir ihtimalle bankanın Ağustos ayında teşvik açıklaması için çaba göstereceğini belirtti.

BOE ekonomisti, 30 Haziran tarihinde Galler'deki bir konuşma metninde yer alan “ekomiyi ve istihdamı belirsizlikten korumak için para politikasında genişlemeye gitmenin muhtemelen gerekli olacağı” ifadesini yineledi. Haldane, “BOE tarafından referandum sonrasında gerçekleştirilen bölgesel anketler, Tüketici Güveni düşerken, önemli sayıdaki şirketin işe alımları ve yatırım planlarını durdurduğunu ya da azalttığını işaret ediyor” dedi.

Haldane ve politika yapıcıların çoğunluğu, Brexit ardından gerçekleştirilen Perşembe günkü ilk BOE toplantısında, 8'e 1 oranla gösterge faizde değişikliğe gitmeyerek yüzde 0.5 seviyesinde bırakma yönünde karar aldı. Tutanaklara göre politika yapıcıların çoğunluğu 4 Ağustos'ta gerçekleştirilecek gelecek toplantıda parasal genişlemeye gidilmesini bekliyor.