Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Rus milyarder Fridman'ın sahip olduğu Turkcell hissedarı LetterOne'dan yapılan açıklamada, Londra'daki tahkim mahkemesinde görülen Turkcell davasını şirketin kazandığı belirtildi. Açıklamada Çukurova Holding ve Ziraat Bankası'nın taleplerinin mahkeme tarafından reddedildiği ifade edildi.

Letterone'den yapılan açıklamada, Çukurova'nın 60 günde Turkcell hissesini alma/satma kararı vermesi gerektiğini söyledi.

Turkcell'den KAP'a dava ile ilgili açıklama

Turkcell tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Bir tarafta Alfa Telecom Turkey Limited (ATTL), diğer tarafta, bi Cukurova şirketi olan Çukurova Finance International Limited (Cukurova) ile Ziraat Bankası A.S. (Ziraat) arasında Londra Uluslararası Tahkim Divanı nezdinde yürütülen tahkim yargılamasında 29 Temmuz 2016 tarihinde Tahkim heyeti ATTL lehine karar vermiştir..." denildi.

Açıklamada, Çukurova'nın 60 gün içerisinde, Turkcell hisselerine dolaylı olarak sahip olan ve ATTL'nin sahip olduğu Cukurova hisselerini almak veya satmasının gerektiği belirtildi.

"Ana hissedarlarımız arasındaki ihtilaflar şirketimizin faaliyetlerini etkilememekte"

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ ana hissedarlarından Alfa Telecom Turkey Limited ile aralarındaki ihtilafların faaliyetlerini etkilemediğini duyurdu.

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamasında "Şirketimiz, ana hissedarlarımızdan Alfa Telecom Turkey Limited tarafından bugün kamuoyuna yapılan açıklamada ifade edilen davalara taraf olmadığı için, gelişmeler hakkında doğrudan bilgi sahibi değildir. Ana hissedarlarımız arasındaki ihtilaflar şirketimizin faaliyetlerini etkilememekte ve tamamı bağımsızlık kriterlerini sağlayan yönetim kurulumuz ve üst yönetimimiz, tüm hissedarlarımız için değer yaratma odağı ile çalışmalarına devam etmektedir." denildi.