Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, yatırımcıların ekonominin gücüne ve Fed'in gelecek hamlesine yönelik ipuçları için, İngiltere Merkez Bankası'nın teşvik artırımından, yarınki istihdam raporuna kadar incelemesiyle hafif değişti.

S&P 500, dün endeksin bir ayı aşkın sürenin ilk arka arkaya düşüşü olan iki günlük kaybını durdurdumasının ardından, bugün New York'ta saat 09:32 itibariyle yüzde 0.1'den az düşerek 2,163.29 seviyesine geldi.

Private Client Reserve of US Bank'ın bölgesen yatırım yöneticisi Jim Davis, "Yarınki istihdam rakamları piyasaların katalizörü olacak." dedi ve "Yılın ikinci yarısında büyüyen karlar görmek için gerçekten biraz ekonomik büyüme görmemiz gerekiyor. Piyasa birden çok kez rekor seviyeye genişledi ancak şimdi bu da eskimeye başlıyor." diye görüş bildirdi.

İngiltere Merkez Bankası, Brexit'in yansımalarını hafifletmek için geniş bir şekilde beklenildiği üzere 2009'dan beri ilk defa faiz oranını düşürdü. Merkez bankası ayrıca bilançosunu, şirket ve devlet tahvilleri alarak ve de bankalar için kredi programları ile, 223 milyar dolar genişletmeyi düşünüyor.