Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye Sigorta Birliği’nce (TSB) trafik sigortası primlerindeki düşüşün ağustos ayı itibarıyla ilk defa trafiğe girenlerde yüzde 15'i, tüm araç grupları ile tüm basamaklarda ise ortalama yüzde 10’u bulduğu bildirildi.

Birlikten yapılan açıklamada, trafik sigortası primlerinde mayıs ayından itibaren başlayan düşüşün ağustos ayı itibarıyla ilk defa trafiğe girenlerde yüzde 15'e, tüm araç grupları ile tüm basamaklarda ortalama yüzde 10’a ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Trafik sigortasında sektörün kronikleşmiş sorunlarının çözümünü sağlayan, yaşanan belirsiz ve adaletsiz ortamın düzeltilmesinde önemli bir adım olan 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun bazı maddelerinde yapılan değişiklikler bilindiği üzere 26 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girdi. Değişikliklerin yürürlüğe girmesinin ardından mevzuatın sektör ve yargı organları tarafından aynı şekilde yorumlanma beklentisi, sektörümüz açısından öngörülebilir bir ortamın oluşmasını sağladı. Sonuç olarak şirketler de yeni yasal çerçeveyle oluşacak maliyetlerine göre trafik sigortası primlerini yeniden belirlemeye başladı."

Mayıs ayı itibarıyla primler de tüm araç grupları ve tüm basamaklarda düşüş eğilimine girildiği ifade edilen açıklamada, ağustos ayının başı itibarıyla primlerdeki düşüşün ortalama yüzde 10’u, sisteme ilk defa giren ve fiyat artışlarından en çok etkilenen grup olan 4. basamaktaki prim düşüşünün ise yüzde 15’i bulduğu bildirildi.

AA