Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Roubini Global Economics'te Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu kıdemli ekonomist Maya Senussi, artan siyasi belirsizlik ve sürekli hedefin üzerinde gelen enflasyona rağmen TCMB'den "daha genişlemeci" bir para politikası beklediğini söyledi.

Senussi, genişlemeci politika adımının alışılagelmiş yöntemlerle yapılabileceğini örneğin 23 Ağustos'taki ilk toplantıda gecelik borçlanma faizinde indirim yapılabileceğini, ancak karşılık oranında indirim gibi daha alışılmadık yöntemlerin de kullanılabileceğini söyledi.

Roubini Economics ekonomisti Senussi'ye göre, Türkiye'de enflasyon bu yıl TCMB'nin yıl sonu hedefi olan yüzde 7.5 ve önümüzdeki yılın yıl sonu hedefi olan yüzde 6'yı yukarı yönlü ıskalayacak.

Senussi, Türk lirasının "yurtdışında destekleyici ortamdan destek" bulduğunu söylerken, yıl sonu Dolar/TL hedefinin 3.25 seviyesinde sabit tutulduğunu belirtti.

Raporda, olası bir not indiriminin ciddi riskleri beraberinde getirebileceği de belirtildi.

TCMB'nin 23 Ağustos'taki para politikası toplantısına ilişkin olarak, "TCMB 23 Ağustos'ta gecelik borç verme faizinde 25 baz puan indirim yapabilir" dedi. Roubini ekonomisti Senussi, küresel likidite koşullarının devam etmesi durumunda indirimlerin daha sonraki toplantılarda da sürebileceğini tahmin ediyor.