Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Nomura Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Stratejisti Timothy Ash, Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'nde Güzem Yılmaz'a yaptığı değerlendirmede Fitch beklentisini anlattı.

Ash, derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin karar vermek için bekleyeceği tahmininde bulundu. Ash konuya ilişkin olarak, "Fitch karar vermeden önce bekleyip görmek ve darbe girişiminin etkisini değerlendirmek isteyecektir. Yapısal reformlar yerine getirilirse Türkiye'nin notunun düşmesi için bir neden kalmamış olacak" yorumunu yaptı.

Ash, Türkiye'nin performansının son yaşanan şoklara karşın şaşırtıcı bir direnç gösterdiğini, küresel ortamın da Türkiye açısından destekleyici olduğunu belirterek "Yatırımcılar hükümetin söz verdiği yapısal reformları yerine getirmesini bekliyor. Türkiye'nin yabancı yatırımcıya bu konuda güven vermesi gerekiyor. Türkiye ile ilgili genel beklentim olumlu" şeklinde konuştu.  

Ekonomistler bugün Türkiye'nin not ve görünümünü değerlendirmesi beklenen Fitch Ratings'ten değişiklik beklemiyor. Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" ile "yatırım yapılabilir", not görünümünü ise "durağan" seviyede tutan kuruluşun, not ve görünümde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği  öngörülüyor.